Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van RIK - WaarBenJij.nu Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van RIK - WaarBenJij.nu

Athene

Door: RIK

Blijf op de hoogte en volg RIK

30 April 2025 | Griekenland, Athene

Aan de andere kant van de Pagasetische Golf konden we nog langs de zee rijden met de Segways op de dag dat we aan kwamen. Wel een beetje voorzichtig, want we hadden gehoord dat er een roedel agressieve honden in de buurt loopt. De twee dagen erna, terwijl jullie in korte broek over de vrijmarkt liepen, regende het. We vonden het niet heel erg en hebben ons in de camper prima vermaakt.

Daarna: op naar Athina. Het was ongeveer 180 km rijden. Relaxt over de tolweg, met weinig verkeer.

De camping in Athene had ik voor de zekerheid gereserveerd, blijkbaar was dat ook verplicht. De camping ligt aan een drukke achtbaansweg en wordt met strakke hand beheerd door een moeder en dochter. Dat hadden we al gelezen in de reviews, dus we glimlachten vriendelijk en deden alles precies zoals ze zeiden. Met inparkeren op het plekje leek het wel of de moeder een vliegtuig naar binnen loodste, maar dan zonder die pingpongbatjes en oorbeschermers.

Vanaf de camping kun je in een uur met bus en metro voor iets meer dan een euro naar de Acropolis midden in Athene reizen. Remco heeft echter enorm last van zijn achillespees en daarom namen we telkens een taxi. In plaats van alles aflopen, boekten we een fietstoer door Athene: Athene fietstour: Fiets met een NL begeleiding langs de highlights .

We hadden “de Highlights Tour” geboekt, waarbij we door de lieve Belgische Elise langs alle bezienswaardigheden werden geloodst en zij alles vertelde wat je maar wilde weten. Naast de geijkte monumenten kwamen we bijvoorbeeld ook langs sprookjescafe Kook LittleKook – Little Kook | Athens, waar alles uitgedost was in Sneeuwwitje, ook de bedienden. Grappig. Ook kregen we tijd om de overdekte “markt” te bezoeken, waar allemaal verse vis en vlees uitgestald stond. Hele geiten en schapen, een hele koeienkop, noem maar op. Als laatste kregen we nog de gelegenheid om de wisseling van de wacht te bekijken, iedereen wel bekend. Bijzondere bewegingen van de guards, met uiterste spierbeheersing mag ik wel zeggen.

Nadat we – met de tong op de schoenen – de fietsen hadden teruggebracht, lieten we ons de Griekse keuken goed smaken in restaurant Kousoulo, dat Elise ons had aangeraden (aanrader).

Leuke dag!

De tweede dag in Athene namen we ook weer de taxi via Uber vanaf de camping naar de wijk Plaka. Dit is de oudste en meest pittoreske wijk én ook het meest toeristische deel van de stad. Het is een doolhof van gezellige straatjes, pleinen, kerken, kleine winkeltjes en restaurants; wat wil je nog meer? We liepen, ondanks de zere achillespees, lekker te slenteren door alle straatjes en namen terug weer een Ubertje naar de camping. Superblij dat je hier zelf niet hoeft te rijden, wat een enorme mierenhoop op de weg.

Voor ons meer dan genoeg stad nu. Morgen varen we vanuit Piraeus over naar Heraklion op Kreta. Waar we met jassen en lange broeken Athene bezochten, kunnen we vanaf volgende week de korte broeken gelukkig weer uit de kast halen. Op Kreta zullen we een bijzondere ontmoeting hebben, maar dat lezen jullie volgende week.

Groetjes uit herfstachtig Athene!

• 30 April 2025 - 16:01

Ted En Mounya:

Wat een fijn verslag weer, we worden zo lekker meegenomen naar de smalle straatjes en de fijne restaurantjes. Ik denk dat je misschien wel blij mag zijn dat je niet in de stinkende hitte op een stinkende overdekte vismarkt hoefde rond te lopen.

Fijne reis naar Kreta met het mooie weer in het verschiet!

Tot de volgende!

• 30 April 2025 - 16:13

Rietje:

Hoi Hoi zo leuk, 52 jaar geleden waren wij in Athene, liepen zo de Acropolis op. In de Plaka zaten we op de stoep te eten. Ik lang geleden al besloten om niet terug te gaan om het authentieke beeld te behouden. en ik herken ook na 2 dagen stad weg de natuur in. Is ook meer voor mij. Fijne overtocht.

• 01 Mei 2025 - 09:13

Aad:

Wat leuk Athene en een bijzondere belevenis ook 50jaar terug liepen we zo de Acropelus op.Maar niet zoveel als jullie gezien gezien en beleefd hebben.jullie hebben het super leuk gehad zo te lezen.

• 02 Mei 2025 - 12:03

Sophie:

Leuk dat jullie hebben genoten van Athene! En fijn dat de fietstour zo uitkwam met papa's zere Achillespees (wel toepasselijk in Griekenland)! Benieuwd naar jullie verhalen vanaf Kreta straks, groetjes!

• 02 Mei 2025 - 12:09

Dennis:

Goede keuze om wat minder te voet te doen, het moet immers wel vakantie blijven [e-1f609] Hopen dat de overtocht jullie veel zonnestralen mag opleveren! Dat is goed voor het herstel en de gemoedstoestand [e-1f601][e-2600]️

• 02 Mei 2025 - 14:47

Edith:

Weer een goede en leuke indruk gekregen van jullie belevenissen. Veel plezier op Kreta straks. Hopelijk kan Rem dan weer beter uit de voeten. Groetjes

• 04 Mei 2025 - 13:27

Joke En Kees:

Mooi verhaal. Hopelijk kunnen de korte broeken inmiddels weer aan en hebben jullie een rustige overtocht achter de rug.

Heerlijk vakantieland toch. Wij hebben inmiddels vijf dagen Stockholm achter de rug. Prachtige stad, vooral de oude binnenstad is geweldig.

Hoewel de terrassen overal vol zaten, schrik je van de prijzen. Maar het was het waard. In Griekenland hoef je daar minder op te letten.

Geniet verder van jullie trip!

• 08 Mei 2025 - 14:03

Anneke:

Alweer leuke verhalen uit Athene. Misschien wel fijner, dat het geen 30 graden is. Beter uit te houden....Maar nu op naar Kreta en weer lekker genieten van het mooie weer, de natuur en het lekkere eten.[e-1f609] Veel plezier!