Albufeira - Reisverslag uit Albufeira, Portugal van RIK - WaarBenJij.nu Albufeira - Reisverslag uit Albufeira, Portugal van RIK - WaarBenJij.nu

Albufeira

Door: Remco en Inge

Blijf op de hoogte en volg RIK

17 Oktober 2022 | Portugal, Albufeira

Vanmorgen reden we een kleine driehonderd kilometer vanaf de camping in Lissabon naar Albufeira. Even druk in Lissabon nog natuurlijk, maar daarna super relaxed rijden op de tolweg. Langs vele bossen, olijfbomen en bergen. Blauwe luchten, volop zon. Gelukkig weer een Brisa tolweg, dus met een tolkaartje. We reden zonder te stoppen door naar de camping in Albufeira, waar we zelf een plekje mochten uitkiezen.

Toen we geïnstalleerd waren aten we eerst maar eens een broodje. Een Spaans broodje met Franse stinkkaasjes in Portugal. Heerlijk.

We stapten op de fiets om naar het strand te gaan. Maar drie kilometer, 11 minuutjes. Zei Google Maps. Ik had het stomme idee om de IPhones maar in de camper te laten in verband met stelen. Dat hadden we niet moeten doen, want we raakten hopeloos verdwaald. Uiteindelijk deden we er drie kwartier over.

Dat leed was snel geleden toen we onze hamamdoeken van AH neervlijden op het strand. En al helemaal toen we in de Atlantische Oceaan lagen. Heerlijk deinen op de golven. Veel beter kan het niet worden, wat mij betreft.

We bleven nog een tijd hangen op het strand en togen daarna weer op pad. Door het dorp Albufeira, met zijn enorme aantallen winkeltjes en restaurantjes. Ziet er gezellig uit. Morgen maar eens nader onderzoeken.

De terugweg was een horror scenario. We raakten hopeloos verdwaald. Geen fietspad meer te bekennen. Levensgevaarlijke wegen en rotondes, maar ja we moesten wel. Een paar keer de weg gevraagd. En uiteindelijk na een uur de camping teruggevonden. Poeh. Niet fijn. Maar we hebben het overleefd. Moraal van dit verhaal: ga niet zonder je IPhone op pad met de fiets in Portugal.

Morgen gaan we het toeristische oude dorp verkennen. Op de fiets. We nemen de telefoon mee. Het wordt weliswaar volgens de verwachting bewolkt, maar ik doe voor de zekerheid wel mijn bikini aan onder mijn kleding. Wie weet kan ik nog een keer de oceaan in. Ik hoop het.

Tot slot: iedereen bedankt voor de reacties. Zijn verrassend, want slechts een klein aantal mensen heeft de link gekregen. We genieten ervan.

@Jacq: nu nog 1 item op de bucketlist; ik houd je op de hoogte over het kunnen eten van de onvolprezen stokvis.

• 17 Oktober 2022 - 19:47

Ellen:

Wat lekker genieten zo en heerlijk zwemmen in de oceaan, ik doe het wel weer in de Westeinder. Vorige week was het eigenlijk zalig, water als een spiegeltje en zonnetje op het hoofd. Maar ben wel een beetje jaloers op jullie. En ooit ook in Albufeira geweest en kijk uit naar jullie foto’s. Misschien herken ik nog wat. Veel plezier morgen en liefs van mij.

• 17 Oktober 2022 - 19:51

Sophie:

Hopeloos verdwalen hoort bij jullie net als bij ons helaas gewoon bij een vakantie. Maar dat heb je weer achter de rug, 1x is genoeg. Wat leuk dat jullie in zee hebben gezwommen! Houd de ellebogen binnenboord, he? Groetjes uit herfstig Nederland

• 17 Oktober 2022 - 20:14

Paul:

Dan verdwaal je op de heenweg en op de terugweg verdwaal je nog harder.... Wat een drama. Even relaxen nu en morgen maar wat beter berust op pad!

• 17 Oktober 2022 - 22:33

Marijke:

Wat een rust op jullie camping. Wel een avontuur,zo op de fiets en best wel gevaarlijk met het ontbreken van fietspaden. Gisteren kon ik het verslag van Lissabon niet openen, dus daar heb ik vandaag van genoten. Leuke foto’s van de mooie stad. Morgen weer zwemmen? Veel plezier.

• 18 Oktober 2022 - 20:32

Joke:

Ach je moet maar zo denken, weer een avontuur beleefd.

Altijd leuk om je verhalen te lezen. Ga lekker genieten in het mooie Portugal.