Figueres
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg RIK
13 November 2022 | Spanje, Esponellà
Rustig zaterdagochtendje in Lloret, waarbij we net deden of het zondag was. Er was een middeleeuws festival in Lloret, maar daar hadden we zo geen zin in. Na vertrek van de camping bezochten we eerst een Mercadonna voor de boodschappen; we weten nu dat alles dicht is in Spanje op zondag. Fijn gevoel dat we de koelkast weer gevuld hadden.
We reden 73 kilometer noordwaarts waar we incheckten op de camping in Esponellà, dichtstbijzijnde open camping in de buurt van Figueres. We maakten een wandelingetje en verder deden we gewoon lekker niks.
Vandaag, zondag, reden we in ongeveer een half uurtje naar Figueres. We schrokken wel een beetje van deze stad. Wat een bende! Overal afval op straat. Op de parkeerplaats die we uitgezocht hadden, durfden we de camper niet onbeheerd achter te laten. Uiteindelijk parkeerden we hem bij een supermarkt (die dicht was), waar meer campers stonden. Door een ongure buurt met rare snuiters wandelden we naar het Dalí Theater Museum. Het gebouw op zich was al heel bijzonder, net als een tijd geleden het Guggenheim museum. We kochten kaartjes en mochten na een kwartier naar binnen, ze werken met tijd slots. Evengoed was het enorm druk in het museum zelf.
We bewonderden het werk van Dalí en verbaasden ons ook over de hoeveelheid werk die hij heeft achtergelaten. IJverig mannetje! Het is altijd bijzonder om van die beroemde werken in het echt te zien, de penseelstreken in de verf. Mooi museum met veel grappige details.
Ik deel een paar werken, die ik zelf het mooiste vond.
Daarna rap weer naar de camper, die gelukkig nog ongeschonden op de parkeerplaats stond. Zelfs met de fietsen er nog op.
Morgen zullen we Spanje vaarwel zeggen. Maar eerst nog even naar de Mercadonna voor wat Spaanse lekkernijen en eten voor de laatste dagen. We denken vanaf hier direct naar huis te rijden, wat wel enige dagen in beslag zal nemen. Als we thuis zijn, volgt het allerlaatste blog van deze reis.
Groetjons!
13 November 2022 - 20:01
Sophie:
Eng om in zo'n nare buurt je auto te moeten achterlaten, toch een aangename verrassing als ie er dan gewoon nog staat. De Spanje-afdeling van je bucketlist nu helemaal afgevinkt, mam? Sterkte met de reis en tot snel! Zou wel de lange broeken aan doen trouwens. Groetjons terug!
13 November 2022 - 20:29
Joke:
Gelukkig dat jullie camper en de fietsen er nog stonden. Goede reis naar huis.
13 November 2022 - 21:17
Marijke:
Prachtig museum van Dali. Zou er ook wel een kijkje willen nemen. Gaan jullie nog over Andorra naar huis? Vergeet niet om Lourdes een bezoekje te brengen! Je weet nooit waar het goed voor is om er een plastic Mariabeeldje met kraanwater te kopen. Of is het gas op de plank en gauw weer naar het mooie dorp. Geniet nog van de laatste reisdagen.
14 November 2022 - 07:40
Jacqueline:
Mooie foto's Ing. Bij Dali moet ik meteen weer aan ons uitje Barcelona denken. Grappig dat je zegt 'een tijd geleden in het Guggenheim'. Dat is helemaal niet zo lang geleden natuurlijk, maar door al jullie avonturen voelt dat wellicht al een tijd gelden! Geniet nog even van de zon, want hier lange broeken weer al een tijdje! Ik wens jullie een geode reis naar huis.