De Extremadura - Reisverslag uit Plasencia, Spanje van RIK - WaarBenJij.nu De Extremadura - Reisverslag uit Plasencia, Spanje van RIK - WaarBenJij.nu

De Extremadura

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg RIK

06 November 2022 | Spanje, Plasencia

4 november 2022

Vanuit Evora Monte was het nog maar een klein stukje naar de Spaanse grens. Nog even een Pingo Doce in voor de laatste Portugese lekkernijen en daarna reden we nagenoeg ongemerkt de Spaanse grens over. Wel meteen een uur later vanwege het tijdsverschil. De Portugese Alentejo ging geruisloos over in de Spaanse Extremadura. Prachtige rit weer door de ongerepte natuur met veel kurkeiken, zwerfkeien en ja hoor daar waren ze al: gieren die zweven op de thermiek. Mooie weg door de bergen met de lieflijke bergdorpjes.

We reden in totaal 166 kilometer tot de camping in Cáceres. Mooie camping met op iedere plaats een privé badkamer! Heerlijk. We genoten na aankomst nog heerlijk in het zonnetje tot die onder ging.

5 november 2022

Vandaag bezochten we de bijzondere stad Cáceres. Vanaf de camping namen we de bus richting het oude centrum. Mondkapjes, €1,10 aftikken en klaar. Eenmaal in het centrum moesten we op een vreemde plek uitstappen omdat er filmopnames werden gedaan, maar met een kleine omweg vonden we zonder te verdwalen het oude centrum. Dat was verbijsterend. Je waande je echt in de Middeleeuwen. Wat een bijzondere ervaring. In een van de gebouwen was ook nog een tentoonstelling met werken van Dali, Picasso en Miro die we niet aan ons voorbij lieten gaan. Bijzonder om deze authentieke werken in het echt te zien.

Tot slot aten we nog een paella op een terras in de zon, voor we de bus terug naar de camping namen. Wat een prachtige dag weer. Op de camping zaten we tot slot nog heerlijk in de zon tot die onder ging.

6 november 2022

We reden na een rustig-aan ontbijt en het douchen in ons eigen badkamertje 75 kilometer naar Plasencia. Helaas zijn op zondag alle winkels in Spanje gesloten dus we moeten het doen met wat we aan boord hebben. Geen probleem hoor. De camping ligt aan de rand van het Parque Nacional de Monfragüe. In dit park zijn veel vale gieren, een van de grootste vogelsoorten ter wereld.

Nadat we geïnstalleerd waren startten we de fietsen weer op en op aanwijzing van de aardige dame aan de receptie volgden we een “fietspad” door het nationale park. Uiteindelijk hebben we dertig kilometertjes onder de banden door laten rollen over het spannende fietspad. Prachtige natuur. We spotten daarbij ook nog enkele van die enorme gieren. Ze zweefden hoog op de thermiek, maar met het altijd parate verrekijkertje in de fietstas konden we ze echt prachtig zien. Bijzonder!

Nadat we het fietspad overwonnen hadden reden we nog even langs het visitor center. Echt bizar zo mooi. Kosten noch moeite gespaard. En er was verder helemaal niemand! We vroegen nadat we de expositie hadden bekeken om een kaart van het nationaal park, zodat we morgen nog verder kunnen exploren.

Eenmaal terug op de camping hadden we na die dertig kilometer bergopbergaf wel een biertje verdiend! Zeker na die slok chloorwater onderweg uit de dopper. Geen drinkwater dus hier uit de kraan! Nog overheerlijk in het zonnetje gezeten tot dat die achter de horizon verdween.

Morgen moeten we echt even boodschappen doen en daarna hopen we de Monfragüe verder te verkennen aan de hand van het verkregen plattegrondje.

Wordt absoluut vervolgd. Groeten uit de Extremadura, Spanje.

foto’s volgen later vanwege slechte internetverbinding

• 06 November 2022 - 21:21

Marijke:

Jullie beleven toch elke dag weer iets moois. Wat een griezels zijn die gieren toch, maar in de lucht zien ze er prachtig uit. Morgen weer een fietstocht? De helmpjes komen nu vast weer goed van pas. Kan er tenminste geen gier een gat in je kop pikken!

• 07 November 2022 - 07:53

Jacqueline:

Ha jullie allebei. Ik was vorig week een weekje vrij en heb dus nu als cadeautje een aantal van de verslagen achter elkaar kunnen lezen. Dan realiseer je je echt wat een prachtige reis jullie maken. Zoveel prachtige natuur en leuke fietstochten en niet onbelangrijk heerlijk eten!. Echt fantastisch. Heb alles weer met zeer veel plezier gelezen!

• 07 November 2022 - 08:27

Rietje:

Die Verrekijker, ik neem hem wel vaak mee. Spot er meestal alleen lucht mee voordat ik iets in het vizier heb is de vogel allang gevlogen. Ik blijf volhouden ooit leer ik het wel.

Blijf vooral schrijven zo leuk !!

• 07 November 2022 - 09:31

Ellen:

Heerlijk verslag weer om te lezen. Wat zien jullie veel en ook nog zo heerlijk genieten van het weer en de natuur. Hier behoorlijk fris dus ‘s avonds onder een dekentje. Blijf lekker genieten en ik zie weer uit naar de volgende.

• 07 November 2022 - 11:08

Joke En Kees:

Leuk om te lezen Inge.

Europa is ook prachtig, dat blijkt wel uit de verhalen, en het barst van de cultuursteden en kleinere plaatsen.

Ook onze Zweden reis was bijzonder mooi. Er is nog veel te ontdekken.. Veel plezier verder en tot spreeks!

• 08 November 2022 - 09:09

Sophie:

Wat een prachtige reis zo! Ik vind het ook leuk dat jullie stad en natuur zo afwisselen met lekker fietsen ondertussen. Wie wist dat Portugal [e-38] Spanje zo mooi waren?! Ben alweer benieuwd naar de volgende blog. Ik merk dat ik de mailtjes steeds mis, maar dan heb ik gelukkig weer wat bij te lezen. Tot de volgende!