En weer thuis - Reisverslag uit Julianadorp, Nederland van RIK - WaarBenJij.nu En weer thuis - Reisverslag uit Julianadorp, Nederland van RIK - WaarBenJij.nu

En weer thuis

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg RIK

16 November 2022 | Nederland, Julianadorp

Om half twee vanmiddag reden we de camper onze oprit weer op. 1.500 kilometer gestuurd in drie dagen: 500 per dag. We namen de tolweg door Frankrijk, wat lekker opschoot.

Binnen was het 15 graden….. Met vloerverwarming duurt het wel even voor het huis weer op temperatuur is. Nu, om kwart voor tien, is het gelukkig opgelopen naar 19,5. De hele middag met dikke trui aan gezeten en een rode neus van de kou. Morgen de winterjassen maar van zolder halen.

Omdat in Frankrijk alle campings inmiddels gesloten zijn, waren we aangewezen op camperplaatsen. Die zijn weliswaar bijna allemaal gratis, maar je moet goed zoeken naar faciliteiten zoals elektra. De eerste nacht sliepen we onder een prachtig kasteel, zie foto, geen voorzieningen, in het gehucht Chateaubourg. Weer een lege accu, dus wederom geen kachel kunnen gebruiken. Gelukkig was het niet koud; we maakten zelfs nog een wandelingetje naar de Rhone, die vlak achter het kasteel liep. De tweede nacht verbleven we in een ander gehucht: Chamery. Daar hadden we gelukkig wel elektra, dankzij een aardige Fransoos die een verdeelblok had zodat wij ook de stekker in konden pluggen. Je moest echter elke twee uur op een knopje drukken, wat wij niet wisten.

We waren vroeg wakker en besloten om zes uur te vertrekken. Zo gezegd zo gedaan.

Inmiddels weten waarom de huishoudaccu niet goed werkt: de pas ingebouwde dieselkachel moet verkeerd aangesloten zijn zodat hij (veel) stroom pakt terwijl hij niet aan staat. Voorheen hadden we immers nooit problemen en konden we dagen zonder walstroom. Morgen dus even contact opnemen met onze dealer in Winkel.

We reden in totaal 6.543 kilometer.

We stonden op 19 campings.

We stonden op 5 camperplaatsen, waarvan 4 gratis.

We zijn zes weken plus 1 dag op pad geweest.

Het was een heerlijke vakantie, we hebben genoten van elke dag en elke kilometer.

Dank voor het meelezen en alle leuke en lieve reacties. Lezen jullie volgend jaar weer mee?

• 16 November 2022 - 22:16

Marijke:

En nu lekker slapen onder jullie flanellen dekbedhoes met het kacheltje op 21 graden!

Dromen over de volgende lange trip.

• 16 November 2022 - 22:47

Henk Jansen:

Gelukkig weer veilig terug gekeerd. Is nu geen weer om zonder kachel in de camper te zijn. Thuis lekker de vloerverwarming aan (duurt effies) en dan toch de luxe van de woning ervaren. We spreken elkaar. Groetjes Willy en Henk.

• 16 November 2022 - 23:05

Joke En Kees:

Ook weer fijn om thuis te zijn. Jullie hebben een prachtige trip gemaakt. We gaan zeker weer meelezen met volgende vakantie.

Tot gauw.

• 17 November 2022 - 10:38

Ellen:

Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn. Ja, dat is ff een verandering van temperatuur. Hier ook de winterjassen weer aan. Leuk om de verslagen steeds te lezen en op de hoogte te blijven van jullie avonturen. Kachel zal nu wel opgewarmd zijn. Geniet ook maar weer lekker van het thuis zijn.

Liefs

• 17 November 2022 - 13:50

Rietje:

Zo leuk om mee te lezen. Jullie veilig thuis, ik op weg naar de zon. Dezelfde dat natuurlijk wel ! Geniet van de regen ook weer leuk die afwisseling.