Lagos
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg RIK
01 November 2022 | Portugal, Lagos
30 oktober
Zondagochtend vertrokken we vanaf de camping in Alvor en reden we via de tolweg naar Lagos. Lagos kennen we van ongeveer veertig jaar geleden. Hierheen voerde onze allereerste vliegvakantie in 1980 en we gingen later nog een keer terug omdat het zo leuk was.
Voor we Portimao verlieten bezochten we eerst de Decathlon voor een paar fietshelmen. Het is echt gevaarlijk fietsen langs die drukke wegen hier, dus we zijn overstag gegaan. Nu gaan we dus als Duitsers in Jdorp over het Portugese wegennet.
Na het inchecken op de camping, waar we een prachtig plekje vonden, konden we lopend naar het oude dorp, door mooie straatjes met oude huisjes. Wel bergachtig. Enorm veel nieuwbouw, maar het oude dorpje was natuurlijk nog in tact. Het was, ondanks dat het zondag was, een gezellige boel. Veel volle terrasjes, leuke winkeltjes en langs de boulevard allemaal kiosken (die weliswaar allemaal het zelfde verkochten: tassen en tasjes van kurkleer, heel erg lelijk). Heerlijk zonnig weertje ook, 23 graden, geen wind. We wandelden langs de boulevard en zaten een tijdje op de boulevard naar de bootjes te kijken, aten een ijsje op het dorpsplein; wat wil een mens nog meer. Daarna een heerlijke lunch op een van de terrasjes in het oude dorp. Kip piri piri dit keer, dat hadden we nog niet gehad.
Tevreden wandelden we weer huiswaarts. Wat een gezellige middag.
maandag 31 oktober
Tik tik tik op het dak. Regen! We konden dus lekker rustig aan doen met alles wat je in de ochtend zoal doet. Remco heeft de luifel uitgedraaid, zodat we toch lekker buiten konden ontbijten.
Het klaarde gelukkig op in de middag, zodat we op de fiets nog een tocht maakten door Lagos heen, over de brug naar het nieuwe gedeelte. Daar zat een enorme supermercado, waar we weer veel lekkere dingetjes hebben gescoord. Temperatuur is prima met 21 graden en nauwelijks wind.
dinsdag 1 november
Bewolkt, maar wel droog. Het is nu ‘s-nachts wat minder warm, 17 graden, waardoor het slapen beter gaat. We bakten weer lekkere broodjes en aten die buiten onder de luifel op. Daarna de fietsen weer gepakt en richting Ponta da Piedade, een punt aan de kust waar je prachtig uitzicht hebt op de rotsen en grotten. Je kunt met een bootje door de grotten, maar dat hebben we in het verleden al gedaan. Het uitzicht was weer fenomenaal. Zie de foto’s. We wandelden er de trappen af naar beneden naar de grotten (en weer omhoog) en daarna nog een pad over een plankier voor weer een ander uitzicht.
Daarna fietsten we naar Porto de Mos. Hier gingen we destijds vanuit de bungalows waar we logeerden naar het strand. Tot onze verrassing fietsten we al snel langs de bungalows; ik zou er zo weer een vakantie heen boeken. Of er niks was veranderd. Dat was aan het strand wel anders. Er was enorm veel bijgebouwd en er waren twee fancy restaurantjes aan het strand neergezet. Leuk om het weer terug te zien. Terwijl we heerlijk over de oceaan met vissersbootjes aan het turen waren, begon het te spetteren en zijn we snel naar de camping terug gefietst. Lekker lunchen in de camper met warme broodjes met sardinhas pikante.
Vanmiddag weer even naar het gezellige Lagos gefietst en weer lekker rondgescharreld. Begon het potverdorie weer te miezeren. Dus hop hop hop naar de Pingo Doce voor de boodschappen. Eindelijk vond ik een pakje stokvis, 400 gram! Bucketlist item. Eenmaal op de camping onder de luifel direct het pakje opengescheurd. Nou zeg, het was me toch een partij zout! Echt niet te eten. Direct in de kliko gegooid.
Bucketlist is leeg. Illusie armer.
Morgen verlaten we de Algarve helaas weer, maar wie weet wat ons nu weer te wachten staat!
01 November 2022 - 20:47
Marijke:
Wat een mooie plaatjes van die rotsen in zee. Jammer van je zoute stokvis. Misschien toch eerst afspoelen en dan weer laten drogen? De Omnia is wel een succes hè! Nog lekker daar blijven hoor, want hier waait het snoeihard en begint het ook kouder te worden.
02 November 2022 - 08:44
Sophie:
Wat een uitzichten, jongens!! Lijkt wel een ansichtkaart. Wat een boomers zijn jullie zo, met jullie broodjes onder de luifel in Portugal. Heerlijk! Lees uit de blog en van jullie foto's wel af dat jullie het naar de zin hebben. Ik ben benieuwd waar jullie hierna heen gaan. Zoals Marijke zegt is het hier inderdaad inmiddels echt herfst, blijf maar lekker in het zonnige zuiden!
02 November 2022 - 08:45
Joke:
Wat een prachtige reis maken jullie. En Portugal is echt schitterend. Ook je verhalen zijn leuk om te lezen Inge. Vooral doorgaan [e-1f44d][e-1f3fc] Nu op weg naar Spanje?
02 November 2022 - 23:16
Anneke:
Volgens mij maken jullie weer een prachtige reis, zeker als ik die mooie foto's zie. Nog veel plezier en ik blijf de leuke verhalen lezen. Groetjes, Anneke.