Afscheid van Frankrijk
Door: RIK
Blijf op de hoogte en volg RIK
25 September 2024 | Andorra, Andorra la Vella
¡Hola!
De dag na ons bezoek aan Pont du Gard maakten we weer een mooie fietstocht over wederom een voie verte https://www.uzes-pontdugard.com/itineraire/la-voie-verte-du-pont-du-gard/
De camping werd behoorlijk druk ondertussen; veel Nederlanders. Maar er werd regen verwacht, dus we trokken na twee dagen weer verder. Naar Villeneuve lè Béziers. Aan het Canal du Midi. Ook Unesco werelderfgoed! Prachtig middeleeuws dorpje. Met (bijzonder) een boom die uit de kerktoren groeit.
Langs het kanaal loopt een fietspad tot aan de Middellandse Zee. Wij fietsten allebei de kanten op en kwamen zo langs diverse sluisjes én langs een bijzonder sluizencomplex, waar een “trap” van negen (!) sluizen door de boten genomen moet worden:
Ook heel bijzonder was het aquaduct dat de rivier de Orb óver het kanaal leidt. Nog nooit zoiets gezien.
https://www.canal-du-midi.com/decouvrir/fil-eau/beziers-etang-thau/beziers-pont-canal-orb-port-neuf/ Zie ook bijgaande foto.
Na twee dagen op de matige camping in Villeneuve lè Béziers vertrokken we richting Andorra, met tussendoor nog een overnachting in de Pyreneeën, op een camping van een Nederlandse eigenaar. Prachtige route door de bergen en middeleeuwse dorpjes, heel smal weer… Fijne camping met Nederlandse standaards. Een verademing hoor.
De volgende dag reden we verder over een werkelijk prachtige route door de Pyreneeën; adembenemend. Heel veel bochten, maar ook een middenstreep. De camping in de hoofdstad Andorra la Vella is gewoon goed en het sanitair gelukkig niet meer Frans. Erg druk verkeer hier in Andorra. Na het parkeren van de camper liepen we naar de “koopgoot”, waar je met name drank, sigaretten, parfum en elektronica goedkoop kunt kopen. Vandaar dat het ook zo druk is. Er zijn parkeerplaatsen voor 3.000 auto’s per stuk. Vanaf de camping loop je naar de stad en kun je een lift nemen naar omhoog, maar die konden wij natuurlijk weer niet vinden. Dus we liepen omhoog, spijt van de lange broeken en de vesten. Pffff.
Remco kocht een nieuwe IPhone, wat zo’n honderd euro scheelde met thuis. Morgen nog even tanken voor € 1,22 en dan gauw weer door naar Spanje.
Af en toe komt er nog zo’n bruine stinkwants (zie vorige verslag) tevoorschijn uit de gekste hoekjes en gaatjes. Echt misselijkmakend en ik ben er trots op dat ik nog steeds niet echt heb gegild. Als we thuis zijn gaat ALLES uit de camper. Ik vrees dat er in de vouwen van de kano nog een aantal zitten. [e-1f622]
Morgen dus de grens over, maar vandaag even het verslag vast want dan staat er weer een extra vlaggetje bij hier. Haha. We gaan richting Javea, waar we op bezoek gaan [e-1f600]. Lees volgende week vooral weer mee!
25 September 2024 - 22:20
Thea:
Ik hoop dat je het geduld hebt tot je weer thuis bent met leeghalen[e-1f606], ziet er best naar uit. Goed vervolg weer!
25 September 2024 - 22:34
Gerd-Jan:
Best leuk hè Frankrijk;-). En niet alleen voor op doorreis. Succes met nazomeren in zuidelijker gebied.
26 September 2024 - 07:29
Veder :
We hebben genoten van Frankrijk door jullie ogen. Daardoor hebben wij weer allerlei ideeën opgedaan. Heel veel plezier in Spanje jongens.
26 September 2024 - 09:42
Kees En Joke:
Weer een heerlijk verhaal. We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten in Javea
26 September 2024 - 13:37
Rietje:
Wat heerlijk naar spanje Figueras met Dali mooie vooruitzichten !
26 September 2024 - 13:39
Rietje:
Aha ik zag het uurwerk van Dali ook op een foto !
26 September 2024 - 21:43
Henk Jansen:
Maakt niet uit waar je gaat, overal kom je (veel) Nederlanders tegen. En dus ook (Nederlandse) beestjes. Hihi. Veel plezier in Spanje.
27 September 2024 - 15:13
Edith:
wat is de wereld toch mooi, blijf genieten